logo
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

Країни ЄС все ще не досягли згоди щодо дев'ятого пакета санкцій проти росії – Боррель

12-12-2022 13:341288

Країни ЄС  все ще не досягли згоди щодо дев'ятого пакета санкцій проти росії – Боррель
Фото: pravda.com.ua

Країни ЄС все ще мають відмінності у підходах до пропозицій Єврокомісії застосувати проти росії дев'ятий пакет санкцій у зв’язку із її агресивною війною проти України, тож дискусія, яка відбудеться сьогодні в рамках Ради міністрів ЄС із закордонних справ, обіцяє бути напруженою.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ повідомив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

«Ця Рада міністрів ЄС буде тривалою і важкою. Ми маємо в порядку денному Іран, ми маємо в порядку денному санкції проти росії, дев’ятий пакет. Ми все ще не досягли згоди», - заявив Високий представник ЄС.

Він застеріг від непорозуміння щодо різниці між пропозиціями Єврокомісії та рішеннями ЄС

«Коли я, або Президент Єврокомісії, робимо оголошення про санкції, ми оголошуємо лише пропозиції. Я багато разів говорив про те, що рішення приймає Рада ЄС. Тож наразі 27 міністрів мають різні підходи до цього. Наші пропозиції ще не є рішенням, вони мають бути обговорені. Я думав, що цього ранку ми зможемо дати їв «зелене світло», але поки цього не сталося. Ймовірно, це відбудеться наприкінці дня, або завтра, але все ще є питання, які мають бути погоджені», - сказав Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалася Рада міністрів із закордонних справ, яка розгляне ситуацію з безпеки у зв’язку з агресією росії проти України та заходи ЄС з реагування на цю агресію, ситуацію в Ірані. Перед формальним засіданням Ради ЄС відбудеться зустріч європейських урядовців із міністрами закордонних справ країн Східного Партнерства, для обговорення поточного стану та перспектив розвитку цієї програми ЄС.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news