logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Путін фундаментально прорахувався – Шольц

14-12-2022 21:441952

Путін фундаментально прорахувався – Шольц
Фото: pravda.com.ua

Президент росії володимир путін «фундаментально прорахувався» у своєму баченні устрою європейських країн і недооцінив єдність Європи і Заходу, у впевнений федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. 

Російському керівництву не вдалося задушити європейську солідарність, «перекривши газовий кран», заявив очільник уряду ФРН, виступаючи в середу, 14 грудня, з урядовою заявою в Бундестазі перед самітом ЄС, передає DW.

«Жоден із планів путіна не спрацював», - наголосив він, вказавши на масштабну підтримку України і постачання зброї. За словами Шольца, не в останню чергу німецькі зенітні танки Gepard «роблять дуже дієвий внесок у те, що чимало російських ракет збивається».

Повномасштабне вторгнення росії в Україну не матиме успіху, а під час його планування путін помилився щодо «мужності українців, Європи, нас, характеру нашої демократії, нашого бажання чинити опір великодержавному безумству та імперіалізму», зазначив канцлер ФРН. 

Шольц пообіцяв підтримувати Україну всіма способами «рівно стільки, скільки це буде необхідно». Він також підкреслив, що санкції проти росії «зберігатимуться і далі посилюватимуться доти, доки путін продовжуватиме свою жорстоку військову агресію».

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news