logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Шольц допускає подальші переговори з путіним щодо закінчення війни в Україні

17-12-2022 14:571140

Шольц допускає подальші переговори з путіним щодо закінчення війни в Україні
Фото: UkrMedia

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не виключає подальших перемовин з президентом росії володимиром путіним щодо закінчення війни рф проти України. 

Таку можливість Шольц припустив у розмові з виданням Süddeutsche Zeitung, що побачила світ у номері за суботу, 17 грудня, повідомляє DW.

«Наша мета полягає в тому, щоб росія припинила свою агресивну війну, а Україна захистила свою територіальну цілісність», - заявив керівник німецького уряду.

Для цього «потрібно говорити», пояснив канцлер. «Побачимо, чи відбудеться це телефоном, відеозв'язком або за довгим столом», - додав Шольц.

Москва має «усвідомити, що так далі тривати не може», зазначив очільник уряду ФРН. За його словами, путін має «припинити війну, вивести війська і таким чином створити можливість для порозуміння». Шольц вказав на «високу» ймовірність ескалації на тлі невдач рф на полі бою.

Як писав Leopolis.news, Глава Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що на цей момент війни з Україною росія не налаштована на реальні переговори.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news