logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

У «ЄС» назвали неадекватним рішення влади про виключення Порошенка зі складу делегації ВР до ПАРЄ – заява

16-01-2023 10:241496

У  «ЄС» назвали неадекватним рішення влади про виключення Порошенка зі складу делегації ВР до ПАРЄ – заява

Виключення Петра Порошенка зі складу делегації Верховної Ради до ПАРЄ –  неадекватне рішення влади, яке суперечить принципу політичної єдності і є черговою спробою обмежити дипломатичну діяльність п’ятого Президента, спрямовану на зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України.

Про це повідомляється на офіційному сайті «Європейської Солідарності».

«Формально рішення ухвалив Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Але ж очевидно, що насправді воно приймалося хоча і в межах урядового кварталу, але точно не в стінах Верховної Ради. Лише місяць тому цей же Комітет включив Порошенка до складу делегації як представника найбільшої опозиційної фракції. Однак Голова ВР почав невмотивовано зволікати із підписанням цього рішення, а надалі якась невидима сила змусила і сам Комітет зректися власної думки.

Це вже не перша спроба влади обмежити міжнародну діяльність Петра Порошенка, здійснена під час війни. Так, ще навесні було зірвано його виїзд на засідання Парламентської асамблеї НАТО, де мали обговорювати поглиблення співпраці України з НАТО. Були й інші спроби перешкоджати міжнародним контактам Порошенка, безглузді і марні, тому що його зв’язки тримаються не на формальних посадах, а на авторитеті, який напрацьовувався роками партнерства та довіри.

«Європейська Солідарність», звичайно, не поведеться на жодні дрібні провокації і продовжуватиме дотримуватися принципу єдності.

Натомість ми вимагаємо від влади і монобільшості повністю очистити парламент від рештків розпаду ОПЗЖ. Мандатів мають бути позбавлені не чотири депутати, а всі, хто належав до цієї п’ятої колони. А як перший крок – вже цього тижня всіх нардепів від ОПЗЖ звільнити з посад голів, заступників голів і секретарів комітетів та посткомітетів, вивести їз складу усіх парламентських делегацій та груп співпраці із іншими країнами.

Так само – зректися практики спільних з ними голосувань при ухваленні законів і закрити, нарешті, усі ті кримінальні справи проти Петра Порошенка, які в 2019 році були порушені з подачі Портнова, Деркача, Кузьміна та інших державних зрадників із п’ятої кремлівської колони», – йдеться у заяві.

Leopolis.news