logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Арестович показав заяву про звільнення з ОП

17-01-2023 13:452011

Арестович показав заяву про звільнення з ОП
Фото: Олексій Арестович

Скандальний блогер Олексій Арестович, який неодноразово ширив фейки і домисли, написав заяву про звільнення з Офісу президента після різкого засудження його висловлювань про обстріл Дніпра.

Копію заяви він оприлюднив у ФБ.

Нагадаємо, після удару по Дніпру 14 січня Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, могли збити українські сили ППО, і вона, вірогідно, впала на під'їзд будинку і вибухнула відразу після цього.

Натомість заяву підхопили російські пропагандисти.

Згодом слова співробітника ОП, хоч і позаштатного, довелось спростовувати військовим. Зокрема, як пояснив Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, таких ракет (X-22), одна з яких влучила у житловий будинок у Дніпрі, ЗСУ ні разу не збивали, бо наразі не мають таких засобів.

Зазначимо, що думки блогера Олексія Арестовича часто підхоплюють пропагандистські російські ЗМІ. При цьому Офіс президента рідко коментує його заяви, хоч частина людей сприймає його мало не речником ОПУ.

17 січня 2022 року Арестович теж стверджував, що звільняється з Офісу президента, а також з посади спікера делегації України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.

 

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news