logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський представив нового керівника МВС Клименка і назвав його головні завдання

13-02-2023 15:03996

Зеленський представив нового керівника МВС Клименка і назвав його головні завдання

Президент України Володимир Зеленський представив новопризначеного міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка керівникам правоохоронних органів, служб і відомств системи МВС та його структурних підрозділів.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Серед головних завдань – довіра й повага. Щоб українські діти довіряли нашим поліцейським і самі хотіли ставати поліцейськими, нацгвардійцями, рятувальниками, прикордонниками. Щоб наші громадяни поважали Міністерство внутрішніх справ. І щоб «Гвардія наступу», яка зараз формується, стала міцним елементом наших сил оборони й безпеки», – сказав Зеленський, вітаючи Ігоря Клименка з призначенням на посаду.

Президент зауважив, що перед міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, який загинув у авіакатастрофі цьогоріч у січні, було поставлено завдання вибудувати довіру й повагу до поліції та всіх працівників органів системи МВС, і Денис Монастирський впорався з ним.

«Денис разом зі своїми колегами робив усе, щоб виконати це завдання. Я вважаю, що йому вдалося. І я дякую всім, хто допомагав йому в цьому», – зазначив Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Дениса Монастирського та керівництва міністерства, службовців МВС, які загинули під час виконання обов’язків та захисту України.

Як зазначив Глава держави, сьогодні помітно зросла довіра громадян до Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби України, що входять до структури МВС.

«Зокрема, ми бачимо це під час формування нових бригад «Гвардії наступу». Повага до служби – це одна з важливих причин, чому люди справді йдуть на службу», – наголосив Зеленський.

Президент висловив переконання, що Ігор Клименко на новій посаді також упорається із поставленими завданнями, адже він не лише відповідальний керівник, а й добре знає всі аспекти й напрями роботи МВС.

«Я дякую вам за те, що служите нашій державі. Дякуємо вам за підтримку. За те, що ви з перших днів війни на війні. Це показовий приклад», – додав Зеленський.

Клименко зі свого боку подякував за довіру й зазначив, що усвідомлює особисту відповідальність за збереження стабільності та керованості системи МВС у цей надскладний для нашої країни період повномасштабної війни.

«Ця війна позбавила людей найголовнішого – відчуття безпеки. І наша мета – повернути спокій і мир у кожну українську домівку, повернути наших людей з-за кордону додому. Весь колектив МВС продовжує працювати, щоб ця мета стала реальністю. У нас справді багато роботи», – сказав міністр.

Першочерговим завданням він назвав також посилення бойових спроможностей Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби.

«Уже зараз формуємо «Гвардію наступу» й маємо добровольців не просто набрати, а й за короткий строк якісно навчити. Сформувати справді бойові підрозділи, які зміцнять сили безпеки й оборони нашої держави», – розповів Ігор Клименко.

Не менш важливим, за його словами, є проведення стабілізаційних заходів, забезпечення правопорядку та відновлення діяльності органів системи МВС на деокупованих територіях, а також розмінування.

Міністр наголосив на необхідності притягнення до відповідальності всіх, хто скоїв воєнні злочини, та колаборантів.

«Кожен воєнний злочин агресора має бути якісно задокументований. Не можна пропустити жодного колаборанта чи зрадника. Всі вони мають отримати справедливе покарання», – наголосив очільник МВС.

Також має бути принципова, жорстка й ефективна протидія корупції, переконаний Ігор Клименко.

«Всі мають чітко усвідомлювати, що корупціонери – внутрішні вороги України. Ми боротимемося з корупцією як всередині системи МВС, так і в інших органах державної влади», – запевнив він.

Крім того, попри труднощі Міністерство внутрішніх справ продовжуватиме роботу в напрямку покращення системи надання сервісних послуг громадянам як в Україні, так і за її межами, і заходи з відновлення й укріплення державного кордону, додав очільник МВС.

Також сьогодні Зеленський представив нового голову СБУ Василя Малюка.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада України призначила на посаду міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, який до цього тимчасово виконував обов’язки глави МВС.

Як повідомляли, 18 січня вранці у Броварах впав гелікоптер ДСНС. На борту були девʼять осіб, зокрема міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news