logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

США готують рекордний пакет військової допомоги, щоб Україна здолала переломний момент у війні – WP

14-02-2023 11:19906

США готують рекордний пакет військової допомоги, щоб Україна здолала переломний момент у війні – WP
Фото: president.gov.ua

До річниці російського вторгнення США готують для України рекордний пакет допомоги загальною близько $10 млрд, адже війна дійшла до переломного моменту.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомила видання The Washington Post, пише ZN.UA.

Видання зазначає, що черговий пакет вартістю близько $10 млрд включатиме і військову допомогу, і пряму бюджетну підтримку та буде приурочений до річниці російського вторгнення. Приблизно в цей же час США також оголосять про нові санкції проти росії.

Видання зазначає, що останніми місяцями війна на сході України йде повільно, і жодна зі сторін не бере верху. Представники адміністрації Байдена вважають, що критичний момент настане цієї весни, коли росія розпочне наступ, а Україна розпочне контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території.

Підкреслюючи важливість цього моменту для адміністрації, віцепрезидентка Камала Харріс, держсекретар Ентоні Блінкен і міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас збираються відвідати Мюнхенську конференцію з безпеки, а президент Байден наступного тижня їде до Польщі.

Високопоставлений посадовець адміністрації Байдена, який спілкувався з журналістами на умовах анонімності, зазначив, що Білому дому все важче отримувати двопалатну підтримку такого рівня допомоги Конгресом.

  Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news