logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

В Україні заборонили Партію регіонів, її активи націоналізують

21-02-2023 17:10901

В Україні заборонили Партію регіонів, її активи націоналізують
Фото: kievvlast.com.ua

Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо заборони діяльності «Партії регіонів» та передачі у держвласність України майна проросійської політсили.

Рішення суду стосується всіх активів забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях нашої держави, інформує СБУ.

Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

Представники «Партії регіонів» ще до початку повномасштабного вторгнення активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України.

Деякі із членів цієї політичної сили наразі переховуються від правосуддя на території росії.

Втім, співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань задокументували злочинні дії «регіоналів» та ініціювали передачу 100% «партійного» майна в дохід України.

Зокрема, ДБР надало матеріали щодо протиправних дій керівництва Партії Регіонів під час підписання та ратифікації так званих Харківських угод, а також злочинів вчинених ними під час подій Революції Гідності.

 

Як відомо, у 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій: ОПЗЖ, «Опозиційний блок», Партію Шарія, партію «НАШІ», Комуністичну партію та інші.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news