logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Посли ЄС наразі не узгодили десятий пакет санкцій проти росії

22-02-2023 20:321069

Посли ЄС наразі не узгодили десятий пакет санкцій проти росії
Фото: slovoidilo.ua

Посли ЄС не змогли узгодити десятий пакет санкцій проти росії, переговори продовжаться завтра.

Про це повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк.

«Сьогодні серед послів ЄС немає згоди щодо 10-го пакету санкцій щодо росії. Переговори продовжаться завтра, тривожно наближаючись до встановленого терміну 24 лютого», – написав він у твіттері.

Рікард Йозвяк також нагадав, що Угорщина раніше хотіла видалити зі списку санкцій 9 російських олігархів.

«Угорщина відступила. Спочатку говорили про 9 осіб, потім про 4, вчора про 2, сьогодні – домовленість про 0. Але продовження тільки на 6 місяців, а не 9 чи 12 місяців, як просили багато інших держав-членів ЄС», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір ухвалити десятий пакет санкцій до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як повідомляла голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, у десятому пакеті санкцій проти рф пропонується, зокрема, запровадити експортний контроль щодо 47 компонентів для електроніки, які можна використовувати в системах озброєння, включаючи безпілотники, ракети та гелікоптери.

За даними видання Politico, до десятого пакета санкцій Євросоюзу можуть включити чотири російські банки, у тому числі «Альфа-банк», і близько 130 фізичних та юридичних осіб, серед яких військові, чиновники та журналісти російських державних ЗМІ.

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news