logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Шмигаль закликав голів ОВА якнайшвидше підготувати проєкти відновлення

23-02-2023 15:49662

Шмигаль закликав голів ОВА якнайшвидше підготувати проєкти відновлення
Фото: kmu.gov.ua

У списку найважливіших питань роботи Уряду сьогодні – швидке відновлення та його фінансування.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Шмигаль взяв участь у засіданні онлайн під час робочої поїздки до Львівської області.

«Сьогодні Уряд перебуває в постійній комунікації з місцевою владою. На щотижневій основі відбуваються наради з ОВА. У топі питань — відновлення. Уряд створив відповідне Агентство. Його очільник зараз формує пакет документів для початку відновлення одразу ж після ухвалення відповідного законопроекту»,  зазначив Шмигаль.

Прем’єр зауважив, що у держбюджеті створений відповідний фонд відновлення України від наслідків російської агресії. Наразі в ньому зберігається 17 млрд грн, конфіскованих у російських банків.

«Також передбачено ще 35,5 млрд грн від Нацбанку. 1,5 млрд доларів виділили США, 1 млрд євро допомоги оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Інші партнери так само розглядають питання виділення додаткових коштів. Загалом наявних і вже обіцяних фінансів на відновлення маємо орієнтовно в сумі 150 млрд грн», — відзначив очільник уряду.

За словами прем’єра, виокремлено п’ять пріоритетів швидкого відновлення. Зокрема, енергетика, на який Сполучені Штати виділили додатково 0,8 млрд доларів. Денис Шмигаль зазначив, що Міністр енергетики спільно з «Укренерго» формують відповідну стратегію, яку незабаром мають представити Уряду.

Серед інших пріоритетів: відновлення пошкодженого житла, критичної інфраструктури, розмінування та економічне відновлення.

Прем’єр-міністр звернувся до голів ОВА із закликом якнайшвидше підготувати проектну документацію за всіма п’ятьма напрямками, щоб розпочати процес швидкого відновлення одразу після ухвалення відповідного законодавства.

Leopolis.news