logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

рф пропонує Грузії укласти угоду з дияволом – МЗС України

11-05-2023 19:042094

рф пропонує Грузії укласти угоду з дияволом – МЗС України

росія пропонує Грузії укласти угоду з дияволом, а в угоді з дияволом, як відомо, перемагає диявол.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник МЗС Олег Ніколенко.

«Розглядаємо рішення Владіміра Путіна скасувати російські візи для грузинських громадян та відновити авіасполучення як політичну компенсацію за відмову чинної грузинської влади накласти санкції на росію, запроваджені через її напад на Україну, а також уповільнення європейської інтеграції», – зазначив Ніколенко.

«Курс Тбілісі на нормалізацію відносин із Москвою відбувається на тлі російської окупації 20% грузинської території, повзучої «бордеризації», викрадення грузинських громадян, грубого порушення прав і свобод людини на окупованих територіях та заповнення Грузії російськими громадянами. Кремль отримує поступки без понесення відповідальності за те горе, яке він заподіяв грузинському народу», – наголосив він.

Олег Ніколенко нагадав, що у 2008 російські літаки вже прилітали в Грузію, щоб бомбити мирне населення.

«Зараз вони планують бомбити європейське майбутнє грузинів. росія не зацікавлена в просуванні Грузії в ЄС та НАТО, її процвітанні та розвитку. Мета Москви — створити умови, за якими прогрес буде неможливим. Доведено на досвіді Білорусі, суверенітет та незалежність якої були поглинуті рф», – зазначив він.

Натомість МЗС України висловлює солідарність та підтримку грузинам в їхньому законному прагненні розбудувати процвітаючу європейську державу в її міжнародно визнаних кордонах.

«Закликаємо грузинський уряд синхронізувати політику щодо росії із політикою ЄС, а також утриматися від дій, які відкидають подальший європейський рух Грузії», – відзначили в МЗС.

Нагадаємо, росія скасувала вимогу віз для громадян Грузії, які їдуть до рф з нетривалими поїздками, а також скасувала заборону авіаресів з росії до Грузії, що діяла з літа 2019 року.

У правлячій партії «Грузинська мрія» ще не відреагували на рішення Москви. А президентка Грузії назвала це черговою російською провокацією.

У ЄС і США застерегли грузинську владу від відновлення авіасполучення з росією. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news