logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

На Львівщині фінішували масштабні міжнародні військові навчання Rapid Trident-2019 (ФОТО, ВІДЕО)

28-09-2019 14:101085

На Львівщині фінішували масштабні міжнародні військові навчання Rapid Trident-2019 (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Держприкордонслужба, МОУ Львів, УНІАН

На Львівщині у суботу, 28 вересня, закінчились міжнародні військові навчання Rapid Trident-2019. Їх учасниками цьогоріч стали понад 3600 військовослужбовців з 14 країн світу та 600 одиниць військової техніки.

Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у Львові та Держприкордонслужба України.

На стадіоні військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, востаннє вишикувались підрозділи країн-учасниць.

В урочистій обстановці військовослужбовці окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» Сухопутних військ ЗС України, а також американські солдати під гімни обох країн спустили зі щогл прапори України та США.

«Рівень складності навчань Rapid Trident-2019 вимагав неабиякої співпраці та координації військовослужбовців 14-х країн-учасниць та цільових аудиторій цих навчань, – наголосив співкерівник навчань з американської сторони полковник Тімоті Клівленд. – Протягом всіх днів проведення навчань  Rapid Trident-2019 ми спостерігали становлення та зміцнення відносин між всіма учасниками навчань, а міцні відносини означають сильнішу Європу на шляху у мирне майбутнє.»

Кожен з учасників багатонаціональних маневрів отримав іменний сертифікат. Також, відбулося нагородження військовослужбовців України, США та країн-учасниць.

«Хочу висловити слова щирої вдячності усім тим, хто підтримував нас як під час планування, так і під час самого навчання. Вдячні нашим партнерам за відданість і професіоналізм виявлені під час підготовки наших підрозділів. Звертаючись до усіх учасників навчання висловлюю впевненість у тому, що виконуючи завдання, які ставилися перед вами ви отримали можливість навчати один одного та обмінювалися знаннями і бойовим досвідом, а багато хто і з вас знайшов нових друзів та товаришів по зброї. Ці два тижні дозволили нам здобути безцінний досвід та створили основу для продовження майбутньої міцної співпраці», – зазначив співкерівник навчання з української сторони полковник Олександр Жакун.

Згодом, відбулась неофіційна церемонія обміну пам’ятними подарунками між підрозділами. А також спільне фотографування із офіційною символікою Rapid Trident-2019 – навчань, які вже війшли в історію розвитку Збройних Сил України .

Цьогоріч учасниками навчань Rapid Trident-2019 стали і зелені берети, а саме – відділ прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування Сумського загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби, який входить до складу об’єднаного батальйону МВС України.

В ході міжнародних навчань прикордонники розгортали базовий табір, облаштовували елементи оборонної інфраструктури проти провокацій, та збройного нападу. Також охоронці кордону відпрацьовували різні тактичні елементи, розвідку, засідку, відбиття атак та контратаку умовного противника.

Основним завданням для прикордонників було підвищити рівень взаємодії з іншими підрозділами Сектору Оборони в ході вирішення кризових ситуацій на певній ділянці державного кордону. Всі елементи навчань Rapid Trident-2019 відбувалися в умовах максимально наближених до бойових.

Leopolis.news