logo
26/04
2 ...

На Дрогобиччині стартує соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України»: з охочими займатимуться тренери

03-06-2023 13:15600

На Дрогобиччині стартує соціальний проєкт  «Активні парки – локації здорової України»: з охочими займатимуться тренери
Фото: drohobych-rada.gov.ua

Метою проєкту є забезпечення популяризації та організації оздоровчої рухової активності усіх українців, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб. 

Соціальний проєкт «Активні парки – локація здорової України» реалізовується за програмою Президента України. Він створює новий локальний та регіональний ландшафт різних областей та регіонів. Проєкт має на меті, перш за все, сприяти розвитку територіальних громад та залучення мешканців до активного спорту, дозвілля й відпочинку, повідомляє Дрогобицька РВА.

Нещодавно, на  території комплексно-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури «Скіф» у місті Львові відбувся семінар-навчання для обговорення актуальних питань із координаторами та відповідальними особами за реалізацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» у територіальних громадах області.  

У семінарі, організованому управлінням молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, спільно з Львівським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», взяли участь представники територіальних громад Львівщини, відповідальних за реалізацію проєкту, та координатори на локаціях проєкту.

Як зазначила фахівець молоді, спорту та охорони здоров’я Дрогобицької РВА Наталія Равриш, наразі 4 громади Дрогобицького району подали заявки щодо проведення набору на роботу тренерів, які працюватимуть у парках 2 години в день – двічі на тиждень та 4 години в день – на вихідні. Загалом передбачається мінімум одна така локація на громаду.

Як повідомляє пресслужба Дрогобицької міськради у 1-го травня 2023 року на трьох локаціях Дрогобицької громади було запроваджено заняття з рухової активності за таким графіком:
1. м. Дрогобич, спортивний майданчик по вул. Бориславська, 8: середа, п’ятниця – 13.00, неділя – 12.00.
2. м. Дрогобич, спортивний майданчик по вул. В. Великого, 5: вівторок, четвер – 17.00, субота – 10.00.
3. с. Нижні Гаї, спортивний майданчик по вул. Шкільна, 23: вівторок, п’ятниця – 18.00, субота – 17.30.

 Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news