logo
27/04
26/04
2 ...

Юні футболісти Южного повезли з Прикарпаття на Одещину чотири кубки

09-06-2023 18:251198

Юні футболісти Южного повезли з Прикарпаття на Одещину чотири кубки
Фото: із соціальних мереж

У гірському селі Сприня Ралівської ТГ Самбірського району завершився другий поспіль турнір «Кубок Прикарпаття-2023» з футболу та міні-футболу, присвячений ЗСУ. Матчі  проводилися на стадіонах районного Центру національно-патріотичного виховання імені президента УГВР  К. Осьмака.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Турнір тривав тиждень. За кубки змагалися 150 юних футболістів 2009-2014 років народження. Місце, на якому в далекому 1944 році утворилася Українська Головна Визвольна Рада як єдиний орган керівництва підпільною боротьбою з московськими окупантами, стало великим полем єднання. Серед учасників були команди ДЮСШ м. Южне Одескої області, за які виступали юнаки з Бахмута, Херсону, Миколаєва. Вони через війну вимушені були покинути рідні домівки.

Їхніми суперниками були команди ДЮСШ  Самбора, Судової Вишні, Дрогобицького району, Ралівської територіальної громади. Організатори турніру Львівська обласна та Самбірська районна організації ВФСТ «Колос», керівництво Центру національно-патріотичного виховання ім. К. Осьмака подбали про належний побут юних футболістів. Вони проживали  у будинках-колибах, харчувалися на місці та грали у футбол на великому та міні-стадіоні із штучним покриттям.

Чотири кубки з Прикарпаття юні футболісти повезли в Южне. Серед команд молодшої групи на великому стадіоні вони зайняли перше місце, Найсильнішими одесити були також на міні-стадіоні, де посіли перше та друге місця. Відзначилися і юнаки середньої групи.

Переможців «Кубок Прикарпаття-2023» урочисто нагороджували голова Самбірської РВА Іван Ільчишин, його переший заступник Павло Грабський, депутат районної ради Михайло Цимбрила.

Важливим є те, що, окрім футболу, спортсмени брали активну участь у різноманітних культурно-мистецьких заходах на патріотичну тематику, багато спілкувалися, знайшли нових друзів з різних куточків України. Тут, серед природи зеленого Прикарпаття, юнаки відчули, що є представниками єдиного народу, того народу, який зараз захищає своє право на мирне життя на рідній землі.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news