logo
26/04
2 ...

На Львівщині стартує шосейний чемпіонат України з велоспорту: на деяких дорогах частково обмежать рух

12-06-2023 19:061526

На Львівщині стартує шосейний чемпіонат України з велоспорту: на деяких дорогах частково обмежать рух
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 12 червня, стартує чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе. За нагороди на дорогах Самбірщини позмагаються понад дві сотні спортсменів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«На перегонах пануватиме нова неймовірна конкуренція, адже після цих змагань буде сформовано шосейну команду, яка представлятиме Україну на чемпіонаті світу в Великій Британії у серпні. Крім того, успішні виступи спортсменів будуть винагороджуватися рейтинговими очками, які визначатимуть кількість ліцензій для України на Олімпійських іграх», – пояснює керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Вже завтра юніори та юніорки позмагаються у перегонах на 20 та 25 км.  Найкращих визначатимуть серед спортсменів до 23 років в індивідуальних перегонах. У цій дисципліні визначатимуть найкращих і у середу, 14 червня. Чоловіки долатимуть дистанцію 40 км, а жінки – 30 км. Змагання відбуватимуться на трасі смт. Бориня – село Комарники на Самбірщині. Тут частково обмежать рух транспорту. 

Упродовж 15-18 червня найкращих визначатимуть у груповій гонці. Спортсмен стартуватимуть на дистанціях 80, 120, 140 та 180 км. У ці дні велосипедисти розпочинатимуть змагання із Західного реабілітаційно-спортивного центру та фінішуватимуть у Розлучі.  На цій ділянці дороги часткового обмежуватимуть рух транспорту. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news