logo
29/04
20/04
10/04
22/03
12/03
04/03
02/03
26/02
19/02
10/02
04/02
25/01
22/01
20/01
2 ...

Маніпуляція стала гаслом і прапором нашої доби! | Блог Олега Филика

13-06-2023 09:103237

Маніпуляція стала гаслом і прапором нашої доби! | Блог Олега Филика
Фото: Олега Филика

Інколи ми не можемо зрозуміти логіки дій певних груп людей. Справа в тому, що задум формує одна частина групи, а реалізацію здійснює інша.

Кожного дня ми контактуємо з людьми, які або кимось є або думають, що кимось є. І всім здається, що ми кращі від когось, інші від гірших, мудріші від дурніших, які були до нас.

Людські рішення виробляються в таких темних закапелках мозку, куди ніяка наука не може зазирнути, і приймаються вони механічно й несвідомо, приблизно так само, як гортається новинна стрічка на вашому смартфоні…

Реальність у наш час – це платформа, що знаходиться у приватній власності. І якщо вам щось не подобається, вас ніхто не змушує реагувати чи коментувати все підряд, достатньо просто мати свою точку зору, не порівнюючи себе ні з ким.

Бо таким є сьогодні принцип роботи сучасних нібито мислителів, які насправді є зіпсутими копіями тих, які були у минулому.

Ти йдеш до книжкового магазину і купуєш десятки бестселерів лідерів думок, коучів, експертів, професіоналів. Ти думаєш, що ти пізнав щось, але у своєму пізнанні ти навіть на соту частку не зрівняєшся з людьми часів прийдешніх.

Знайти сьогодні молоду людину, яка є собою, вкрай складно. Знайти молоду людину, яка називає речі своїми іменами, практично неможливо.

Ми самі не досліджуємо, не вивчаємо, над цим не працюємо, а мавпуємо. Ми вибираємо емоційно позитивну нам інформацію, її слухаємо, запам'ятовуємо і поширюємо.

Загал хоче когось наслідувати - а нема кого...

Справжній бій іде не між Сходом і Заходом чи капіталізмом і комунізмом, а між освітою і пропагандою.

Природа розумова не терпить порожнечі. От порожнеча їй за це і платить - породжуючи одну велику маніпуляцію.

Маніпуляція - ось що стало гаслом і прапором нашої доби.

Сьогодні риторичні вправляння значно досконаліші навіть від найсучасніших технологій.

Очевидно цей світ потрібно зупинити, бо красномовний самообман і самознищення завжди йдуть назустріч одне одному.

І якщо дати їм дорогу, вони обов’язково зметуть нас із собою як потік брудної дніпровської води, розбавленої святою українською кров’ю.

І змінити цей стан речей, "перепрограмувати" нашу свідомість самими лише чужими вербальними практиками (роз'ясненнями, поясненнями, освітою, просвітою) НЕ-МОЖ-ЛИ-ВО.

Еволюція людини - це еволюція свідомості. Щойно це встаканюється в голові - далі якось світліше стає.

Або не стає.

І тоді приходить інший світанок - світанок ЯДЕРНИЙ.....