logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Зеленський запросив держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру

17-06-2023 10:531128

Зеленський запросив держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру
Фото: president.gov.ua

У п’ятницю, 16 червня, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Союзу Коморських Островів Азалі Ассумані, Президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою, Президентом Республіки Сенегал Макі Саллем, Президентом Республіки Замбія Хакаінде Хічілемою та Прем’єр-міністром Арабської Республіки Єгипет Мустафою Мадбулі, які прибули до нашої держави з візитом.

У зустрічі також взяли участь спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба та Республіки Уганда Рухакана Ругунда, повідомляє офіс президлента.

За словами Зеленського, голос Африканського континенту повинен чути світ, зокрема, коли йдеться про фундаментальні безпекові питання й відновлення реальної сили Статуту ООН та всієї системи міжнародного права.

Під час зустрічі в Києві Зеленський презентував лідерам африканських країн українську формулу миру й поінформував про те, як конкретні пункти формули приведуть до відновлення повної безпеки для України та всіх інших держав і народів, які так чи інакше страждають від наслідків російської агресії.

 «Продовольча безпека, радіаційна безпека, безпека мореплавства, стабільність глобальних ринків і соціальний спокій у світі – усе це можливе лише тоді, коли агресії не буде й коли буде реалізована формула миру. Всі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без нав’язування чужої волі військовим чи політичним шляхом», – зазначив Президент України.

За словами Зеленського, він побачив перспективу нашої спільної роботи над конкретними пунктами формули миру.

«Звичайно, я запросив держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру, який ми готуємо», – додав Зеленський.

Він звернувся до учасників зустрічі з пропозицією презентувати своє бачення того, що можна спільно зробити для кращого забезпечення глобальної продовольчої безпеки та створення, зокрема, зернових хабів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news