logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського взяли під варту з можливістю застави у 5 млн грн

19-06-2023 21:561172

Ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського взяли під варту з можливістю застави у 5 млн грн
Фото: 24 канал

9 червня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та змінив запобіжний захід колишньому заступнику Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, підозрюваному в проханні та одержанні 400 тис. доларів США неправомірної вигоди.

 

Суд зважив на доводи, наведені прокурором САП,  та ухвалив змінити підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави. Строк дії запобіжного заходу – до 17.08.2023, інформує САП. 

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено такі обовʼязки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду;
  • не відлучатися із м. Львова без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця
  • роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;
  •  здати на зберігання до відповідних органів Державної міграційної служби усі свої паспорти громадянина України для виізду за кордон, інші документи, що надають право на виїзд з України та вʼїзд до України;
  • носити електронний засіб контролю.

 

Нагадаємо, 21 січня 2023 року стало відомо, що НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Згодом співробітники НАБУ і САП оприлюднили деталі затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Лозинського підозрюють в отриманні хабара в 400 000 доларів за сприяння укладенню договорів із закупівлі обладнання та техніки за завищеними цінами.

Кабмін звільнив Лозинського.

ВАКС відправив його під цілодобовий домашній арешт, попри прохання прокуратури взяти його під варту.

У квітні Апеляційна палата ВАКС відмовилася повторно взяти під варту Василя Лозинського. Судді змінили йому запобіжний захід щодо цілодобового домашнього арешту на 9,93 млн грн застави.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news