logo
27/04
26/04
2 ...

Жителів Львівщини запрошують цими вихідними відвідати «Давній Пліснеськ»

11-07-2023 20:562854

Жителів Львівщини запрошують цими вихідними відвідати «Давній Пліснеськ»
Фото: ЛОВА

Познайомитись із слов’янським та руським періодами української історії через археологію усі охочі зможуть вже цими вихідними, 15-16 липня.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

На території Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ», розташованого поблизу села Підгірці, відбудуться Археологічні вихідні.

Як розповів організатор заходу, працівник заповідника та голова ГО «Чорна Галич» Ярема Іванців, приїхати можна як на один день, суботу чи неділю, так і на два — з палаткою. На території передбачать місця, де можна розпалити вогонь і приготувати їжу.  

«В програмі екскурсія на місце розкопок, де можна ознайомитись із об’єктами, знайденими за минулі кілька тижнів. Наші працівники розкажуть, як це відбувається, що знаходиться, люди зможуть побачити процес на власні очі. Для дітей запланували архпісочницю, різні атракційні речі: стрільбу з лука, бої на мечах, ознайомлення з обладунками, автентичними костюмами, давнім побутом. Також будуть представлені різні ремесла, такі як вибійка — нанесення зображення на тканину», — зазначив Ярема Іванців. 

Офіційний початок архівікенду в суботу, о 12.30. Формат заходу вільний — гості заповідника зможуть самостійно відвідати й інші відомі місця навколо: Підгорецький замок і монастир, нещодавно відреставрований храм Св. Йосифа. 

Зареєструватися на подію та дізнатися точне місце зустрічі можна за посиланням: bit.ly/3JWGP71. Додаткова інформація за телефоном: 0979050634.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news