logo
28/04
27/04
26/04
2 ...

Серпень буде не таким як все літо: прогноз від Укргідрометцентру

28-07-2023 10:49912

Серпень буде не таким як все літо: прогноз від Укргідрометцентру
Фото: Інформатор

Серпень принесе в Україну ще більшу спеку.

Як повідомляє Укргідрометцентр, останній місяць літа буде відрізнятись від попередніх значним підвищенням температур, хоча дощі також не відступлять. Наші предки помітили, якщо в серпні погода постійна - зима буде довга, пише «Інформатор».

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що останній місяць літа в Україні буде спекотним. У середньому температура в серпні буде помірною ті комфортною. Вона становитиме від 18 до 25 градусів вище нуля. У гірських районах, звісно, нижче від 16 до 19 градусів.

Проте разом із тим спека ще не втрачає своїх позицій. Абсолютний максимум температури досягне 35-39 градусів тепла

«Абсолютний максимум температури становить 35.7-39.8°, у південних, східних, більшості центральних, Тернопільській та Чернігівській областях місцями 40-42°, в гірських районах 30-36°, на високогірʼї Карпат 27-28°», - повідомили синоптики.

Для мешканців північних, східних, Волинської та Запорізької областей серпень має інший сюрприз: похолодання до 0-2 градусів морозу.

Наприкінці місяця в Україні, крім більшості південних та центральних областей, можуть спостерігатися заморозки. Стосовно кількості опадів, то вона не перетне норму для кінця літа - 31-73 міліметрів.

Прикмети погоди на серпень

Наші пращури відмічали, якщо бджолина матка припиняє відкладати яйця у серпні (замість вересня) - зима буде рання і холодна. Якщо серпень грозовий - то на довгу осінь, а якщо сухий та спекотний - зима буде малосніжна, морозна. Також наші предки помітили, що асті громи у серпні передвіщають теплу осінь.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news