logo
27/04
26/04
2 ...

Запрацювала гаряча лінія для збору інформації щодо проблем з поштовою доставкою української преси

28-07-2023 16:52616

Запрацювала гаряча лінія для збору інформації щодо проблем з поштовою доставкою української преси

Національна спілка журналістів України створила гарячу лінію для передплатників, представників поштового зв’язку, редакцій друкованих медіа, на яку можна буде повідомити про порушення, пов’язані з доставкою періодичної преси та непродумане звільнення працівників пошти.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Із залученням матеріалів, які буде зібрано, Національна спілка журналістів України спільно з редакторами ЗМІ підготує пропозиції до Уряду.

У найбільшому журналістському об`єднанні ситуацію, що склалася в усій Україні через відсутність ефективної співпраці між редакціями українських газет та АТ «Укрпошта», називають критичною. Спілка закликала до негайних дій щодо порятунку газет, особливо в прифронтових і прикордонних регіонах. Реагуючи на звернення НСЖУ, керівник АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський запевнив, що готовий почути конструктивні, економічно обґрунтовані зауваження НСЖУ.

Для підготовки таких зауважень НСЖУ створила робочу групу, до якої ввійшли редактори друкованих медіа, юристи та фахівці Національної спілки журналістів України. На першому засіданні робочої групи, яке відбулося 25 липня, було вирішено створити гарячі лінії з метою збору інформації про проблеми газетярів у роботі з «Укрпоштою» з подальшим обговоренням цих проблем з самою «Укрпоштою», Міністерством культури та Офісом Президента України для пошуку виходу з ситуації, що склалася.

«В «Укрпошті» пропонують наводити конкретні факти, по яких необхідно ухвалювати рішення. На нашу думку, це цілком виправдане побажання. Тому ми працюватимемо над тим, щоб максимально зібрати звернення з місць», – каже голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Національна спілка журналістів України звертається до редакцій газет з усієї України, працівників пошти, голів місцевих громад із проханням повідомляти про факти необґрунтованого, на вашу думку, звільнення працівників пошти у вашому населеному пункту, або про недоправлення вам передплачених газети/журналу.

Звертайтесь на нашу гарячу лінію або пишіть нам у месенджери. Всі ваші звернення буде опрацьовано та долучено до загального проєкту пропозицій, які НСЖУ надасть «Укрпошті», Офісу Президента й Уряду. 

У НСЖУ просять надсилати письмові звернення на електронну пошту: ukrposhtaskarga@gmail.com

Контактні телефони гарячої лінії: +380962086788 (дзвінки приймаються по буднях з 10:00 до 17:00, або просимо надсилати повідомлення через месенджери вайбер і телеграм) 

Leopolis.news