logo
27/04
26/04
2 ...

У Тустані стартував табір живої історії

03-08-2023 16:052470

У Тустані стартував табір живої історії
Фото: пресслужба ЛОВА

Упродовж трьох днів з 3 по 6 серпня на території середньовічної наскельної фортеці Тустань відбудеться низка заходів.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Як повідомили в управлінні туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації, захід в науково-популярному форматі проходитиме у селі Урич на Сколівщині, а його організували задля збереження культурної спадщини українців.

«Це нагода відчути себе середньовічним лучником, взяти участь у штурмі фортеці, пізнати особливості гончарного ремесла, ткацької справи, столярства чи ковальства. Тут ви зможете набратись сил, відпочити в приємній атмосфері разом з командою реконструкторів, археологів, майстрів ремісників, дізнатись багато цікавого і пізнавального та обмінятись з нами досвідом у сфері збереження культурної спадщини», – зазначили організатори.

На території діятимуть: стрільбище, кузня, гончарна майстерня, ткацтво територія військових маневрів, стройової підготовки, кухня. На цих локаціях у визначені години можна буде взяти участь, долучитись до ремесла, виконання побутових справ. Протягом днів таборування будуть також набирати загони добровольців для ознайомлення та відпрацювання техніки роботи бойового підрозділу.

Вартість входу: повний – 85 грн, пільговий – 45 грн.

Слід додати, що команда Тустані, за фінансування Українського культурного фонду, активно працює над реалізацією проєкту «Фіджитальна трансформація Тустані: доступна спадщина у цифрі й на місцевості».

Результатом роботи будуть:

- створення мобільної платформи як точки входу до цифрової екосистеми Тустані, музейних і туристичних сервісів дестинації;

- облаштування на місцевості культурних маршрутів дестинації Тустань;

- створення інтерактивного музейного простору для дітей. 

Leopolis.news