logo
26/04
2 ...

«В об’єктиві»: на Львівщині започаткували відеоблог про туристичні локації області

25-08-2023 21:382074

«В об’єктиві»: на Львівщині започаткували відеоблог про туристичні локації області

Перший випуск – про Червоноград.

Управління туризму та курортів Львівської ОВА запускає проєкт, якого ще досі не було на теренах Львівщини – блогтури різними куточками області, інформує пресслужба ЛОВА.

Проєкт передбачає 10 випусків, які розкриють туристичний потенціал Львівщини, покажуть її багатогранність та мотивуватимуть мандрівників завітати у маловідомі місцевості, які часто недооцінюють туристи.

«Цей проєкт має на меті не лише привернути увагу до туристичних об’єктів Львівщини, а й показати людей, які творять особливі локації з особливою атмосферою, локальною кухнею, етнічними традиціями. Це різноманіття, яке може запропонувати наша область – природні локації, гори, водойми, національні парки, активні атракції, архітектурні пам’ятки, сакральні споруди, гастролокації», – зазначає начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Проєкт сприятиме впізнаваності туристичних об’єктів, розвитку туристичної галузі, наповненню місцевих бюджетів та покращенню сфери перевезень, харчування, туристичного супроводу і сувенірної галузі.

«Туризм є, туризм розвивається попри війну та несприятливі умови. На сьогодні ми маємо рекордні суми по туристичному збору, а це понад 25 мільйонів гривень за 7 місяців, за що дякуємо свідомому бізнесу, який працює чесно та робить свій вклад в розвиток громад та області. Туризм необхідний для фізичного та емоційного відновлення, а також для реабілітації наших захисників, тож надіємось, що цей проєкт також сприятиме розвитку цілої галузі», – додав Максим Козицький.

Перший випуск – про Червоноград. Одразу на думку спадають шахти чи промислові підприємства, проте ця місцевість має чим здивувати. Ви побачите:

  • сплави на байдарках та сапах, дізнаєтесь ще одну цікаву назву Червонограда (ні-ні, не Кристинопіль);
  • патріотичний квест, заснований на реальних подіях початку 1940-х років;
  • унікальну Сокальську кераміку, яка претендує бути у переліку нематеріальної культурної спадщини України;
  • пантеон пам’яті полеглим воїнам УПА та козацьку церкву;
  • незрівнянні писанки червоноградського майстра Тараса Городецького, які до сьогодні ніхто не може відтворити, лише на більших розмірах яйця;
  • сакральні та архітектурні пам’ятки, в одній з яких розташована фреска путіна, який горить у пеклі.

Випуск можна буде переглянути на посиланням: https://youtu.be/ABKi7WYmh_4

Тож рекомендуємо підписатись на сторінки управління у соцмережах, щоб не пропустити наступні епізоди:

Facebook – https://www.facebook.com/UtkLODA

Instagram – https://instagram.com/tourism_resorts_loda

YouTube – https://www.youtube.com/@Lvivregiontravel

Нагадаємо також, у партнерстві Львівська обласна військова адміністрація та Радіо «Сковорода», у межах Комплексної програми посилення державотворчої консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023 – 2026 рр., створили подкаст «Найвища цінність».

Гостями подкасту вже стали директорка Superhumans Center Ольга Руднєва, інфлюенсер, телеведучий та модний експерт Леонід Мартинчик, засновниця мережі освітніх проєктів MriyDiy Лідія Білас, архітектор, реставратор, засновник архітектурного бюро SavytskyyDesign, культурний та громадський діяч Львова Марко Савицький, а також начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Проєкт триває і скоро з'являться випуски з новими гостями.