logo
27/04
26/04
2 ...

Литва викликала дипломата Ватикану, після заяви Папи Римського про «спадок російської імперії»

30-08-2023 19:15311

Литва викликала дипломата Ватикану, після заяви Папи Римського про «спадок російської імперії»
Фото: pravda.com.ua

Литва, більшість населення якої є католиками, викликала до МЗС головного дипломата Ватикану після того, як Папа Римський закликав російську молодь пам'ятати, що вони є спадкоємцями «великої російської імперії».

Міністерство закордонних справ Литви запросило Апостольського нунція для «розмови» після повернення архієпископа з відпустки, повідомив 30 серпня речник міністерства, повідомляє ZN.UA з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, що свою заяву Папа Римський Франциск зробив 25 серпня під час телемосту з російською католицькою молоддю. Він сказав: «Ви спадкоємці великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Пєтра I, Єкатєріни II, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої матінки росії, йдіть вперед із цим».

У МЗС України заявили, що жалкують про те, що великодержавні ідеї рф свідомо або несвідомо звучать з вуст Понтифіка. Його слова назвали «імперіалістичною пропагандою». 

Як писав Leopolis.news, голова Конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні єпископ Віталій Скомаровський виступив з офіційною заявою щодо ситуації навколо звернення Папи Франциска до російської католицької молоді.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news