logo
27/04
26/04
2 ...

СБУ викрила ділків, які хотіли втридорога продати Міноборони 80 двигунів для танків

31-08-2023 17:23355

СБУ викрила ділків, які хотіли втридорога продати Міноборони 80 двигунів для танків
Фото: СБУ

Служба безпеки спільно з Національною поліцією викрила українських бізнесменів, які намагалися продати партію танкових двигунів до ЗСУ за штучно завищеною вартістю.

Представники одного з вітчизняних підприємств намагались реалізувати до Міноборони 80 агрегатів за ціною понад 77 млн грн., повідомляє СБУ

При цьому ринкова вартість цих двигунів становить майже 24 млн грн.

Правоохоронці своєчасно заблокували оборудку і тим самим запобігли розтраті бюджетних грошей в особливо великих розмірах.

Під час обшуків складського приміщення у фігурантів вилучено танкові двигуни, на яких вони збирались привласнити державні кошти. Також виявлено прилади нічного бачення та інші комплектуючі для бронетехніки.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі за ініціативи Служби безпеки та Національної поліції вилучені силові агрегати та інші комплектуючі для танків, у тому числі Т-72, передано на потреби ЗСУ.

Заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news