logo
28/04
27/04
26/04
2 ...

У ЄС не дійшли згоди щодо 500 млн євро для України: винна Угорщина

31-08-2023 21:26994

У ЄС не дійшли згоди щодо 500 млн євро для України: винна Угорщина
Фото: uainfo.org

Глави МЗС ЄС не неформальній зустрічі в Толедо не змогли дійти згоди щодо виділення восьмого траншу у розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру для фінансування військових потреб України.

Про це на пресконференції у четвер за підсумками зустрічі заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє «Європейська правда».

Боррель зауважив, що на зустрічі обговорили його пропозицію виділити на фінансування військової допомоги Україні в рамках Європейського фонду миру 20 мільярдів євро на наступні чотири роки.

Він сказав, що глави МЗС ЄС продемонстрували рішучість продовжувати підтримувати Україну військовою допомогою так довго, як це потрібно. Боррель висловив сподівання, що Рада ЄС погодить його пропозицію до кінця року.

У той самий час він висловив жаль, що восьмий транш у розмірі 500 млн євро з Європейського фонду миру досі заблокований. Як відомо, проти виділення цих коштів виступає Угорщина.

«Я сподіваюсь, ми будемо у змозі розблокувати його у наступні тижні. Але це проблема, яку все ще потрібно вирішити», – констатував Боррель. 

Угорщина виступає проти виділення чергового траншу у сумі 500 млн євро з Європейського фонду миру державам-членам ЄС через включення Україною угорського OTP Bank до списку «спонсорів війни».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news