logo
27/04
26/04
2 ...

У процесі євроінтеграції обійтися без облрад не вийде – Холод

18-09-2023 21:131422

У процесі євроінтеграції обійтися без облрад не вийде – Холод

Про роль обласних рад у процесі євроінтеграції та сталого розвитку України йшлося сьогодні, 18 вересня, на онлайн зустрічі в межах ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Рівень областей - це якраз той рівень, на якому можна забезпечити місцевий розвиток, а також співпрацю між регіонами на міжнародному рівні. Тому роль обласних рад, особливо після остаточного завершення реформи децентралізації та розподілу повноважень між гілками влади, надалі залишатиметься ключовою на рівні регіонів», – наголосив під час зустрічі заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Як зазначив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба, обласні ради в Україні і надалі мають творити міцні комунікаційні місточки між громадами та органами центральної влади. Зокрема, йдеться про реалізацію податкової реформи, яка в частині розподілу ПДФО вже набирає рівня загальнонаціональної дискусії; про доопрацювання державної стратегії регіонального розвитку, яка включатиме і процес післявоєнного відновлення України.

Також учасники зустрічі обговорили питання діяльності агенцій регіонального розвитку, реалізації та використання можливостей різних транскордонних програм та міжнародних фундацій.

«Регіони надважливі у будівництві держави сталого розвитку, адже саме вони є виконавцями та реалізаторами проєктів регіонального розвитку, - зауважив Юрій Холод. -  Наша область у процесі євроінтеграції має всі шанси стати лідером. Львівщина є однією з тих областей, які вже мають досвід реалізації транскордонних проєктів, тому стартувати нам доведеться не з нуля.

Євросоюз - це велике джерело ресурсів, але щоб отримати їх, ми мусимо зробити велике домашнє завдання. Насамперед, це верховенство права та чітке виконання оновленої стратегії регіонального розвитку».

Участь в обговоренні взяли голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, депутати Верховної Ради, голови обласних рад України.

Leopolis.news