logo
27/04
26/04
2 ...

У Львові провели екскурсію на тролейбусі з системою автономного живлення

22-09-2023 16:012123

У Львові провели екскурсію на тролейбусі з системою автономного живлення
Фото: пресслужба ЛМР

У межах Європейського тижня мобільності, у Львові відбулася динамічно-статична екскурсія «Слово має тролейбус».

Маршрут пролягав вулицями, де тролейбуси їздили колись, курсують зараз та на яких можна було б розвивати тролейбусну мережу. Організатори кажуть, що основна мета мандрівки – показати, що перспективи розвитку тролейбусного руху у Львові є, інформує пресслужба ЛМР.

«Маршрут екскурсії поєднав три різні теми: історично-дослідницьку (ділянки та особливості старих маршрутів, які давно припинили свою роботу), практично-дослідницьку (ділянки, які важкодоступні для тролейбусів, враховуючи кут повороту) та реалістично-футуристичну (складність у тролейбусному русі сьогодні та його перспективи)», – розповіла речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

Екскурсію провів давній друг львівського електротранспорту Олександр Арістархов – старший науковий співробітник відділу історії науки і техніки Львівського історичного музею.

Cтаном на 2022 рік тролейбусний парк Львова нараховує 116 транспортних одиниць. Протяжність контактної мережі в «однорядному» обчисленні – 135,2 км.  У минулому році тролейбуси «наїздили» 2,441 млн км та перевезли 24,239 млн пасажирів.

До слова, у місті є один тролейбус з автономним ходом.  Він курсує здебільшого на маршруті №33. Цей маршрут є найбільш віддаленим від тролейбусного депо.

Leopolis.news