logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП – Стефанчук

23-09-2023 18:201673

У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП – Стефанчук
Фото: ВРУ

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сумнівається, що в парламенті знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Про це Стефанчук розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода», пише «Українська правда».

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», – розповів Стефанчук.

Стефанчук додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, «поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині «Слуги народу», а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні».

Про це спікер сказав, відповідаючи на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.

Митрополит УПЦ МП Онуфрій та ще понад 20 священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату мають російське громадянство.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news