logo
07/05
06/05
2 ...

Коломойського хочуть взяти на поруки: ексміністр культури та телеведучі «1+1» прийшли на засідання

25-09-2023 16:27709

Коломойського хочуть взяти на поруки: ексміністр культури та телеведучі «1+1» прийшли на засідання
Фото: Радіо Свобода

Київський апеляційний суд розглядає скаргу на обрання бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 509 мільйонів гривень.

Сторона захисту просить суд скасувати арешт з альтернативою застави, повідомляє «Суспільне».

Натомість прокурор клопоче, щоб засідання проводили у закритому режимі. Однак адвокати не проти, аби воно було відкритим.

На запитання журналістів, як він почувається, Коломойський сказав, що добре. Також бізнесмен зазначив, що не спілкується з представниками влади, оскільки у нього відібрали телефон.

Телеведучі каналу «1+1» Наталія Мосейчук і Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко прийшли на засідання, аби взяти Коломойського на поруки.

Про готовність взяти на поруки Коломойського заявили також головний раввин Дніпра Камінецький та військовий і позапартійний депутат Якименко.

Як повідомляли, 2 вересня  фактичному власнику великої фінансово-промислової групи Ігору Коломойському повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.

Шевченківський районний суд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою застави в 509 мільйонів гривень. Він відмовився сплачувати заставу, адвокати готують апеляцію.

7 вересня Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи повідомили про ще одну підозру: заволодіння 9,2 млрд грн «Приватбанку».

Ще одну підозру оголосили 15 вересня.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news