logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

У США оприлюднили пояснення щодо листа зі списком реформ для України

26-09-2023 12:331187

У США оприлюднили пояснення щодо листа зі списком реформ для України
Фото: ілюстративне

Посольство США в Україні прокоментувало інформацію про відправку на адресу Координаційної платформи донорів листа із переліком реформ, які повинна провести українська влада для подальшого отримання військової допомоги.

Про це повідомляється на сайті посольства США.

«У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі», йдеться у повідомленні.

У посольстві США зазначили, що цей перелік був наданий як основа для консультацій з українським урядом та ключовими партнерами в рамках незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені Штати рішуче підтримують.

«Метою цих зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами. Як заявив президент Байден під час зустрічі в Білому домі з президентом Зеленським: «Так само, як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати», – йдеться у поясненні посольства США.

Нагадаємо, раніше з’явилась інформація, що Білий дім відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які повинна провести українська влада для подальшого отримання військової допомоги.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news