logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Камерний оркестр Дрогобицького коледжу тиждень гастролював у Австрії

06-10-2023 18:401269

Камерний оркестр Дрогобицького коледжу тиждень гастролював у Австрії
Фото: ЛОВА

З 25 до 30 вересня камерний оркестр Дрогобицького музичного фахового коледжу імені Василя Барвінського «Sinfonietta» підкорював театральні сцени Австрійських міст Лінц, Штайр та Бад-Ішльв, де дарував шедеври творів музик австрійських та українських композиторів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

В концертних виступах поруч із Моцартом та Шубертом звучали Дмитро Бортнянський, Микола Лисенко, Василь Барвінський, Мирослав Скорик і це було дуже органічно та мелодійно. Зал теплими оплесками зустрічав українських музикантів.

Для української громади Штайра передали сучасну українську літературу, яка була закуплена спеціально для нашої діаспори за кордоном.

«Ми дуже раді, що наші концерти відвідало так багато глядачів. Для нас є честю виступати на сцені наших друзів з Австрії. Музика надихає, музика лікує, музика об'єднує. Проєкт «Музична арка від Галичини до Верхньої Австрії» промовляє до нас голосом молодих українських виконавців-музикантів. Сьогодні це важливо більш ніж коли раніше, адже вони – наша надія на збереження і подальший розвиток української музичної культури. Для нас також дуже важливо відчувати підтримку України й українських учнів. Завдяки таким культурним заходам, культурна дипломатія також робить свій внесок у боротьбу з агресором. Дякуємо за теплий прийом, щирі емоції та гучні оплески», - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news