logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Львівський органний зал запрошує на події жовтня

06-10-2023 15:371451

Львівський органний зал запрошує на події жовтня
Фото: ілюстративне

Львівський органний зал оприлюднив репертуар на жовтень.

 

Про це повідомляє Органний зал.

6 жовтня на нас чекає справжнє відкриття! Воробкевич. Опера “Ольга”. Реконструкція. Концерт-розвідка. У виконанні симфонічного оркестру Луганська обласна філармонія та солістів, під дириґуванням Ivan Ostapovych - conductor звучатиме музика, яка чекала на своє виконання понад півтора століття.

Відкривати нові сторінки української музики продовжимо на концерті 14 жовтня Симфонічний вечір в Органному залі, де звучатиме музика до історичного балету “Євпраксія” Олександра Канерштейна, а також новий твір Івана Остаповича “Дерево снів”.

21 жовтня відбудеться Вербицький. "Підгіряни". Історичний концерт, легендарний твір Михайла Вербицького звучатиме у виконанні Луганського симфонічного оркестру, львівських солістів та хору “Гомін” під дириґуванням Івана Остаповича.

Хор “Гомін” дивуватиме новими програмами. 10 та 31 жовтня відбудеться [легкий і красивий хоровий концерт]. У ньому твори відомих класиків звучатимуть поруч з хоровою музикою третього тисячоліття. Дириґуватимуть: 10 жовтня Максим Шпинда , 31-го – Вікторія Антошевська.

Ще однією новинкою від хору стане виконання 17 та 29 жовтня програми Емоційна подорож українською музикою: "Таємниці світу та фольклору" під дириґуванням Vadym Yatsenko. З нею хор виступить на гастролях у Швеції цього жовтня.

Чекатиме на львівʼян у жовтні багато запрошених органістів, зокрема 7 жовтня Шедеври світової органної класики гратиме Kateryna Gazso з Ужгорода.

13 жовтня відбудеться концерт Музика Європи: органний концерт, де виступатиме головний органіст Луцького кафедрального собору та викладач Petro Sukhotskyi разом із своїми ученицями: Ольгою Танською, Анастасією Сахарук, Анжелікою Очкуренко та Іриною Назарук.

А вже 19 жовтня розпочнеться ХІІІ Львівський міжнародний органний фестиваль, який цьогоріч триватиме до 10 листопада. Відкриватиме його концерт Вечір тихої романтики: орган і вокал від німецького органіста Jacobus Gladziwa та співачки українського походження Roksolana Chraniuk - Contralto.

25 жовтня програму Музика світла. Органний концерт презентує органістка Nadiya Velychko.

27 і 28 жовтня в Органному – Польський віртуоз Міхал Шостак. Два сольних концерти органіста з Варшави Michał Szostak запамʼятаються вишуканою європейською класикою та “Органною симфонією на українські теми” – органною імпровізацією, створеною саме для цієї події.

До Дня народження Ференца Ліста соліст Органного залу Andriy Makarevych приготував дві програми: 22 жовтня в його виконанні звучатиме легендарний цикл Трансцендентні етюди Ліста, а 28 жовтня публіку запрошують почути Транскрипції Ліста.

Також в Органний зал завітає Galician Academic Chamber Choir / Галицький академічний камерний хор. Концерт Музика вільного світу. Галицький академічний хор світу” 26 жовтня втілює глибоку вдячність країнам, які надали Україні свою підтримку в часи війни. Програма концерту під дириґуванням Bohdan Prytula об'єднує 10 творів, кожен з яких – це музичний образ конкретної країни.

Любителям особливої романтичної атмосфери Органний зал рекомендує відвідати події при свічках:

01.10 21:00 Вальси Шопена (Андрій Макаревич – фортепіано)

05.10 21:00 Бах при свічках (Олена Мацелюх - Орган)

18.10 21:00 Романтична музика при свічках (Адріан Боднар – скрипка, Михайло Сосновський – флейта, Svitlana Pozdnysheva – орган)

25.10 21:00 Старовинна органна музика при свічках (Світлана Позднишева – орган)

Ще особливі програми у жовтні:

04.10 19:00 Чотири роялі (Андрій Макаревич, Світлана Позднишева, Ольга Стрілецька, Melaniia Makarevych - Pianist)

07.10 14:00 Екскурсія львівським органним залом(Вікторія Антошевська – музикознавиця, Світлана Позднишева – органістка, Тарас Демко – співдиректор Органного залу, культурний менеджер)

24.10 19:00 “Пер Ґюнт”. Симфонічний концерт (Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, Іван Остапович – дириґент)

29.10 17 00 Музика Скандинавії (Надія Величко – орган).

Квитки на всі події у продажу на сайті Kontramarka.ua: https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-organnyj-zal-533.html

а також у касі Органного залу.

У репертуарі можливі зміни.

Leopolis.news