logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський провів екстрену розмову з Нетаньягу

08-10-2023 17:291722

Зеленський провів екстрену розмову з Нетаньягу

Президент України Володимир Зеленський провів екстрену телефонну розмову з Біньяміном Нетаньягу.

Про це Зеленський написав у соцмережах.

За його словами, Нетаньягу розповів про ситуацію в Ізраїлі та дії збройних сил і органів правопорядку з відбиття нападу.

«Солідарні з Ізраїлем, який потерпає від зухвалого масштабного нападу, та співчуваємо у зв'язку з численними жертвами. Зараз важлива співпраця між ізраїльською поліцією та українськими дипломатами у питанні безпеки та захисту громадян України в Ізраїлі.

Ми обговорили вплив нападу на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами», – зазначив Зеленський.

Як повідомляли, 7 жовтня з сектора Гази по Ізраїлю масовано запустили сотні ракет, у містах спалахнули пожежі. Також терористи ХАМАС паралельно атакували на воді, на землі і в повітрі. Їм вдалось зайти у кілька ізраїльських міст та взяти багато полонених.

Відомо про близько 40 загиблих та понад 740 поранених ізраїльтян. Палестинська сторона каже про 160 загиблих у секторі Газа.

Унаслідок обстрілів терористів загинули дві українки. 

ЦАХАЛ почав масштабну операцію «Залізний меч» і уже ввечері сили оборони Ізраїлю зайшли до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захопили бойовики ХАМАС. Ізраїльська армія відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну».

Ізраїль оголосив воєнний стан.

Пентагон пообіцяв забезпечити Ізраїль усім необхідним для самооборони і захисту цивільного населення.

Іран підтримав терористів ХАМАС.

Президент України Володимир Зеленський засудив терористичну атаку ХАМАСу на Ізраїль та закликав світ бути об’єднаним для боротьби з тероризмом та притягнути до відповідальності всіх причетних до цієї кривавої атаки.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news