logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

«Не можна давати жодного шансу терору» – Зеленський на засіданні ПА НАТО

09-10-2023 14:001609

«Не можна давати жодного шансу терору» – Зеленський на засіданні ПА НАТО
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Парламентської асамблеї НАТО.

У своєму виступі Зеленський згадав про напад терористів ХАМАС на Ізраїль:

«Цими днями наші погляди спрямовані на регіон Близького Сходу. Ніхто й ніколи не зможе забути те, що терористи зробили в Ізраїлі. Тисячі ракет проти мирних міст. Розстріли людей просто в машинах на дорогах. Чоловіків і жінок, дітей. Нікого не жаліли. Вулиці, що залиті кров’ю. Заручники. Терористи самі ж дали світу кадри знущань, пишаючись ними. Жінки, яких били. Літні люди, які були викрадені зі своїх будинків. Вкрадені діти. І ми ще не знаємо, скільки людей захоплено та по-дикунськи вивезено терористами. Убитих намагалися ще й принизити, знущаючись із їхніх тіл. Усе це ми бачили в Ізраїлі».

«І самі ж ізраїльтяни, ізраїльські журналісти, які були в нас, в Україні, які були в Бучі, кажуть тепер, що вони бачили таке саме зло там, куди прийшла Росія. Однакове зло. І лише одна відмінність: там – терористична організація, яка вдарила по Ізраїлю, тут – терористична держава, яка вдарила по Україні. Декларовані наміри різні, але сутність одна. Ви це бачите. Бачите таку ж кров на вулицях. Такі ж розстріляні автівки цивільних. Такі ж тіла людей, що були закатовані.

І найнебезпечніше – дві речі. Перша: шокуюча радість російських пропагандистів.  А за ними стоїть держава. Уявіть собі: вони називають трофеями дітей, яких зараз терористи тримають у заручниках в Газі. Ось таке слово. Як і Росія захопила тисячі українських дітей під час своєї агресії проти України. Та друге – це відверта підтримка того, що відбувається. Іран не може сказати, що він не має нічого спільного з тим, що відбувається в Україні, якщо він продає «шахеди» Росії. Іран не може сказати, що він не має нічого спільного з тим, що відбувається в Ізраїлі, якщо його офіційні особи заявляють про підтримку того, що відбувається в Ізраїлі», – наголосив Зеленський.

За його словами, зло має зупинити «наша єдність», «наше прагнення миру, а не їхнє прагнення крові має визначати, як жити світу».

«Іноді від лідерів терористів звучить: а що за правила, на яких заснований міжнародний порядок? Ніби вони не розуміють… А це дуже прості правила. Дуже прості. Не ґвалтувати жінок. Не вбивати. Не вважати дітей трофеями. Не заливати міста й села кров’ю та не розстрілювати автівки з цивільними. Не бити по мирних містах ракетами й дронами. Та ще одне правило: за будь-яких умов обов’язково притягати терористів і всіх, хто їм допомагає, до відповідальності. Хіба сили світу не вистачить, щоб зупинити зло? Точно вистачить», – відзначив Зеленський.

Натомість він закликав держави й парламенти бути ще більш активними заради глобальної єдності.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news