logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Уряд спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА

10-10-2023 18:541577

Уряд спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА
Фото: Урядовий портал

Держава робить ставку на розвиток українського військово-промислового комплексу. На нові конструкторські розробки, технологічність, трансферт технологій, налагодження спільних виробництв із союзниками й партнерами.

Про це заявив на засідання уряду прем’єр Денис Шмигаль.

Під час засідання 10 жовтня уряд затвердив постанову про спрощення імпорту сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА. Це забезпечить українські потреби та дозволить наростити випуск безпілотників.

«Уряд максимально спростив ввезення безпілотників. Розширив перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися без дозволу Держслужби експортного контролю. Ми зняли бюрократичні перепони для закупівель українських дронів», — відзначив прем’єр і додав, що цього року виробництво БПЛА вже виросло в сотню разів, і зросте ще більше.

Денис Шмигаль повідомив, що в проєкт бюджету на 2024 рік уряд заклав майже 1,7 трлн грн на безпеку та оборону. З них близько 56 млрд грн — на оборонні виробництва та ще понад 48 млрд грн — на поповнення і розширення армії дронів.

Leopolis.news