logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський розповів, що очікує від сьогоднішнього «Рамштайну» (ВІДЕО)

11-10-2023 11:392778

Зеленський розповів, що очікує від сьогоднішнього «Рамштайну» (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський розраховує від зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» оголошень щодо протиповітряної оборони, далекобійної зброї і артилерії для України.

Про це Зеленський розповів перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі, повідомляє «Європейська правда».

«Є пріоритети: системи протиповітряної оборони, оборонний щит. Це не просто слова, а дуже конкретні речі – і ми потребуємо їх у дуже конкретних географічних точках нашої землі, щоб зберегти енергетичну мережу, людей, зерно і маршрути його постачання до Африки, Азії, світу».

За словами Зеленського, йдеться також про далекобійні ракети, далекобійну зброю: «Не важливо як назвати, проблема у тому, як це дістати. Тому що ми потребуємо цього з основної причини – витіснити Росію з нашої землі».

«І третя річ: як захищати, як просто стояти щодня і оборонятися. Це не про контрнаступ. Контрнаступ – це один напрямок, але потрібно також оборонятися, бо по той бік – Росія, велика армія терористів», – сказав український президент. 

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя, де сьогодні стартує чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news