logo
26/04
2 ...

НАЗК запевнило, що не перевіряє майновий стан Садового

11-10-2023 11:504271

НАЗК запевнило, що не перевіряє майновий стан Садового
Фото: dyvys.info

Нещодавно низка медіа розповсюдили інформацію про те, що на вимогу ГО «Інститут моніторингу інфраструктури» в Офісі Президента та Офісі генерального прокурора звернулися до Національного агентства запобігання корупції з приводу перевірки майнового стану мера Львова Андрія Садового. Редакція Leopolis.news звернулася до НАЗК за роз’ясненням щодо цього.

 

У запиті до НАЗК ми також запитували, чи отримували вони відповідні звернення від Офісу Президента та Офісу Генпрокурора з проханням «розглянути згідно з компетенцією  та за наявності підстав ужити відповідних заходів реагування». У відповіді на наше звернення НАЗК не підтвердило факт отримання згаданих вище листів.

Натомість НАЗК повідомило, що «відповідно до пп. 4 п. 1 Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» у період дії воєнного стану або стану війни будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітового характеру уповноваженими органами не здійснюються. Оскільки на сьогодні в Україні на підставі Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.22 № 64/2022 (зі змінами) діє воєнний стан, лише після його завершення може бути вирішене питання щодо проведення повної перевірки декларацій Садового А.І. Водночас, відповідно до ч. 2 ст. 51-4 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство здійснює моніторинг способу життя суб’єктів декларування на підставі інформації, яка містить відомості про невідповідність рівня життя суб’єктів декларування задекларованим ними майну і доходам. Зважаючи на те, що зазначені звернення не містили фактичних даних, які б свідчили про невідповідність рівня життя Садового А.І. задекларованим ним майну і доходам, моніторинг способу життя останнього не розпочинався».


Раніше Громадська організація «Інститут моніторингу інфраструктури» звернулася до правоохоронних органів та Офісу президента щодо перевірки фактів буцімто незаконного збагачення сім’ї міського голови Львова. Приводом для цього стала публічна інформація, в які йшлося про те, що дружина мера Андрія Садового Катерина Кіт-Садова має статки вище своїх доходів. Зокрема у власності дружини львівського міського голови 12 земельних ділянок, будинок у Львові, квартири в Києві та Львові, дорогі автомобілі.

Маркіян Войтович, Leopolis.news