logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Шедеври чеської камерної музики відзвучали у Львівській філармонії

14-10-2023 19:411655

Шедеври чеської камерної музики відзвучали у Львівській філармонії
Фото: Львівська національна філармонія ім. М. Скорика

Львівська філармонія 12 і 13 жовтня в рамках партнерства із Генеральним консульством Чеської республіки у Львові та Чеським центром у Києві презентувала серію камерних концертів. 

Про це повідомляє Львівська національна філармонія.

Слухачі отримали змогу відкрити для себе музику чеських композиторів від доби бароко і класицизму до початку ХХ століття у компанії з найкращими співаками й інструменталістами. У програмі «Осінь чеської музики у Львові» — лунали видатні твори, перевірені часом й прихильністю меломанів:

12 жовтня прозвучали композиції Яна Дісмаса Зеленки, Їржі Антоніна Бенди та Йозефа Мислівечека. На сцені виступили — Ірина Ключковська, сопрано, Ольга Шадріна-Личак, клавесин (Київ), Степан Сивохіп, гобой, Сергій Гаврилюк, барокова скрипка та Богдан Гаврилов, віолончель.

13 жовтня під час другої події «Осені чеської музики у Львові» у виконанні струнного квартету «Фенікс» було виконано два ключові квартети композиторі Богуслава Мартіну та Антоніна Дворжака. 

Попри тридцять років різниці, їхні творчі шляхи мають багато точок перетину, особливо географічних – Прага, Париж, подорожі Америкою та сховані в серці краєвиди чеських містечок, далекої та омріяної Батьківщини. Написаний період захоплення імпресіонізмом та паризьким майбутнім Квартет №1 Богуслава Мартіну та «Американський» Квартет № 12 Антоніна Дворжака, який сам композитор називав найпопулярнішим своїм квартетом.

Leopolis.news