logo
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Львів’ян кличуть на «Емоційну подорож українською музикою»

15-10-2023 12:571585

Львів’ян кличуть на «Емоційну подорож українською музикою»
Фото: Львівський органний зал

17 та 29 жовтня о 19:00 у Львівському органному залі муніципальний хор «Гомін» під керівництвом Вадима Яценка презентуватиме нову програму «Емоційна подорож українською музикою: «Таємниці світу та фольклору» . Понад чотири століття української хорової музики в одному концерті – програма дивуватиме різноманіттям епох та настроїв.

Про це повідомляє пресслужба Львівського органного залу.

Щастя й захоплення, ностальгія та смуток, смирення і жертовність, магія та містика – образно-емоційний світ хорової музики України безмежний. Адже у щирих серцях українців завжди знаходилось місце й для радості, й для журби. Пісенні традиції глибоко вкорінилися в нашу культуру та побут. Ба більше, серед усіх країн світу лише Україна може похизуватися такою великою і багатою хоровою спадщиною.

«Цей концерт є мандрівкою одразу кількома епохами українського хорового мистецтва: від унікальних партесних концертів XVII століття до творів наших сучасників Станковича, Сильвестрова, Зубицького та інших, – говорить керівник хору «Гомін», дириґент Вадим Яценко. – Ми хочемо показати слухачам широку палітру стилів та настроїв, щоб кожен відчув гордість і приналежність до цієї багатої культури.»

У час запеклої війни з російським агресором як ніколи актуально відкривати скарби і таємниці нашої культури. Концерт пропонує лаконічний, проте надзвичайно глибокий і яскравий екскурс українською хоровою музикою. Учасники оновленого складу хору «Гомін» анонсують віртуозну і чуттєву програму, яка не залишить байдужим жодного слухача. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news