logo
27/04
26/04
2 ...

На Золочівщині унікальні карстові водойми «Сині вікна» стали яскраво бірюзовими (ФОТО)

22-10-2023 19:232073

На Золочівщині унікальні карстові водойми «Сині вікна» стали яскраво бірюзовими (ФОТО)

Несказанно привабливими для любителів мандрувати просторами рідного краю у ці по-осінньому теплі сонячні дні є природні карстові водойми із назвою «Сині вікна», що знаходяться за селом Ясенів у лісовому буковому масиві Заболотцівської громади Золочівського району.

Про це сьогодні чи не найбільше говорять у спільнотах туристів-аматорів, які полюбляють здійснювати мандри вихідного дня у лоно автентичної природи.

Як зазначають мандрівники, дві водойми за селом Ясенів, діаметром 25 метрів кожна, сьогодні наповнені водою, яка має відтінок кольору несказанно яскравої бірюзи. Такого синювато-зеленого забарвлення вода тут рідко набуває. Адже, є багато чинників, які впливають на колір води у зазначених карстах – часті дощі чи ґрунтові води , проте нинішньої запізнілої осені ніщо не завадило воді зберегти яскраво-бірюзовий відтінок. А колориту та мальовничості усій картині в цілому, схоже, додає золотисто-жовте листя дерев, які нависли над карстовими водоймами, і блакитно-світле небо, подекуди причепурене поодинокими вибіленими хмаринками.

Саме таку картину тут, на «Синіх вікнах», побачили мандрівники-аматори зі Львова, які вирішили здійснити рекреаційно-краєзнавчу мандрівку у суботній вихідний день, 21 жовтня.

Варто зазначити, що рекреаційні мандрівки просторами рідного краю, які є особливими у своїй формі, відновлюють фізичні, духовні й розумові сили людини та додають їй наснаги. Такої думки дотримуються багато представників туристичних клубів, які часто організовують одноденні мандри по туристичних шляхах, прокладених теренами нашої мальовничої Львівщини.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора