logo
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Поет, член НСПУ Василь Лило презентував ліричну збірку «А я люблю, лише тебе люблю!»

26-10-2023 18:471175

Поет, член НСПУ Василь Лило презентував ліричну збірку «А я люблю, лише тебе люблю!»
Фото: Миколи Сенейка

Так ніхто не кохав. Через тисячу літ лиш приходить подібне кохання… Але ці слова Володимира Сосюри заперечив Василь Лило – сучасний український поет, член НСПУ своєю ліричною збіркою «А я люблю, лише тебе люблю!». Її презентація-зустріч відбулася вчора, 25 жовтня, в обласній  бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука Львова.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Книжка Василя Лила цьогоріч побачила світ у Львівському видавництві «Сполом». В його творчому доробку одинадцять збірок. Презентація «А я люблю, лише тебе люблю!» за сценарієм модератора письменника Богдана Дячишина розпочалася дещо нетрадиційно – з театральної композиції за текстами віршів автора. На зустріч з ним зійшлися члени обласної організації НСПУ Марія Людкевич, Леся Бернакевич, Петро Шкраб’юк, Володимир Кузик з її очільником Олесем Дяком. 

У кожної людини, зазначив Богдан Дячишин, своя стежка до пізнання першого і вічного кохання. Її гідно пройшов Василь Лило, підтвердивши це збіркою ліричних віршів. У них він, присвятивши ї дружині, розкриває власне розуміння і сприйняття сутності людського буття, відчуття того світла і душевного тепла любові, якої так мало в сучасному світі з його гострими протиріччями.

Що воно так, то автор це сам продемонстрував, читаючи власну поезію, за що отримав нагороду – оплески присутніх. З неабияким захопленням та цікавістю учасники презентації, яку назвали зустріччю з коханням, слухали пісні на слова Василя Лила. Їх, зокрема, виконував заслужений артист України Роман Ковальчук, соліст Олександр Святогоров. 

Думками про нову книжку уродженця бойківського краю Василя Лила, тему кохання і любові поділилися письменники Олесь Дяк, Петро Шкраб’юк, Олесь Гордон. Вони віддавали належне поетичному таланту колеги. Бо актуальне на сьогодні видання насичене чуттєвими віршами на щемливі не лише ліричні теми, але й торкаються викликів сьогодення, які переживає поет з рідним народом, вселяючи та утверджуючи йому незламний український дух.

В одному з віршів Василь Лило стверджує: «Україна, Україна, Україна у вогні, Не зламати України, не зламати у війні…». 

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news