logo
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Програма ЄС «Креативна Європа» відкрила конкурс «Європейські проєкти співпраці»

28-10-2023 18:121089

Програма ЄС «Креативна Європа» відкрила конкурс «Європейські проєкти співпраці»

Національне бюро програми Європейського Союзу «Креативна Європа» в Україні запрошує креативний та культурний сектори взяти участь в конкурсі «Європейські проєкти співпраці».

Про це повідомляє ГО «Громадський простір».

Конкурс підтримує проєкти для втілення різноманітних заходів та ініціатив, що залучають митців та учасників, активних у різних галузях культури та креативної індустрії. Мінімум три організації з різних країн Європи можуть створити консорціум і спільно втілити свій проєкт. Цьогоріч маємо хорошу новину для учасників з України – консорціуми з українськими організаціями будуть мати пріоритет у відборі. 

Бюджет конкурсу становить приблизно 60 мільйонів євро. Він сприяє співпраці між організаціями, які діють у галузі культури, з метою збільшення транскордонного аспекту поширення європейського художнього контенту. Вона також сприяє розробці, експериментам, поширенню та втіленню нових та інноваційних практик.

Програма буде підтримувати 130 проектів.

Дедлайн подання заявок – 23 січня 2024 року.

Для кого цей конкурс? Європейські проєкти співпраці відкриті для всіх секторів культури та креативу. Проте, з огляду на те, що конкурс є частиною програми “Культура”, проєкти із виключно аудіовізуальним контентом та/або виключно з організацій аудіовізуального сектору не мають права на участь.

Деталі та подати заявку за посиланням.

«Креативна Європа» – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua

creativeeurope.in.ua@gmail.com

Leopolis.news