logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Новопризначений глава МЗС Британії прибув до Києва і зустрівся із Зеленським (ВІДЕО)

16-11-2023 11:10860

Новопризначений глава МЗС Британії прибув до Києва і зустрівся із Зеленським (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із новопризначеним державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Камероном, який перебуває в Україні з візитом.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Це дуже важливо, особливо зараз, коли світ приділяє свою увагу не лише ситуації на полі бою в Україні. Ми вдячні за непохитну підтримку України з боку Сполученого Королівства. Вдячні за теплий прийом українських громадян у Великій Британії. І раді тому, що ви приїхали в Україну», – сказав Зеленський.

Він високо оцінив оборонну співпрацю зі Сполученим Королівством, що дає ЗСУ змогу ефективно захищатися від нападу агресора, зокрема завдяки далекобійній зброї.

Зеленський наголосив, що ще одним важливим пріоритетом напередодні зимового періоду є посилення української системи ППО для захисту громадян та критичної інфраструктури від російських обстрілів.

Обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного «зернового коридору». Володимир Зеленський подякував британському уряду за активну підтримку функціонування цього маршруту та спільні зусилля з упровадження страхування цивільних суден, що ним проходять. 

Співрозмовники скоординували позиції щодо реалізації спільних багатосторонніх і двосторонніх ініціатив, зокрема в контексті просування Української формули миру та напрацювання безпекових гарантій у розвиток ухваленої «Групою семи» на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України.

Окрему увагу приділили питанням євроатлантичної інтеграції нашої держави й підтримки Великою Британією поступу України до членства в НАТО.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news