logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Якщо війну в Україні заморозять, росії вистачить 6 років, щоб підготуватися до війни з НАТО

19-11-2023 14:52987

Якщо війну в Україні заморозять, росії вистачить 6 років, щоб підготуватися до війни з НАТО
Фото: ілюстративне

Якщо війну в Україні буде заморожено, росії вистачить шести-десяти років, щоб відновися та підготувати війська до прямого конфлікту з НАТО. 

Про це йдеться у висновках у дослідження аналітичного центру «Німецьке суспільство зовнішньої політики» (DGAP), пише УНІАН.

Це дослідження базується на інформації від джерел у військових колах та розвідці Німеччини. 

«Навіть після майже дворічної війни в Україні військовий потенціал росії вищий, ніж це представляється нині. Найбільші втрати людей та техніки зазнали сухопутні війська», зазначають аналітики.

Експерти впевнені, що москва швидко нарощуватиме свої військові потужності, тож НАТО має 5-9 років, щоб також наростити свій потенціал і запобігти прямому чи опосередкованому конфлікту. Ймовірно, росія зазіхне на країни Прибалтики.

«Вікно для можливого російського нападу відкриється, як тільки у росії виникне враження, що напад, наприклад, у Прибалтиці, може бути успішним... Час, потрібний росії для відновлення своєї армії, має визначати темп нарощування військових потужностей НАТО. Блок повинен бути здатний відбити напад росії щонайпізніше через десять, а краще через шість років», йдеться у дослідженні.

Замороження війни в Україні

Влада США допускає ймовірність того, що російсько-українська війна перетвориться на заморожений конфлікт на десятиліття за прикладом ситуації з розділеною Кореєю, писали західні ЗМІ.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що офіційний Київ не піде на сценарій замороження війни, тому що це все одно призведе до нової війни у майбутньому.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news