logo
27/04
26/04
2 ...

Укрзалізниця на 2024 рік призначила низку маршрутів, які курсуватимуть Львівщиною

22-11-2023 14:07903

Укрзалізниця на 2024 рік призначила низку маршрутів, які курсуватимуть Львівщиною

У новому графіку руху поїздів Укрзалізниця призначає ряд внутрішніх та міжнародних рейсів. Крім того, передбачено нові сполучення для регіонів та за кордон.

Відтак, призначено низку маршрутів, які курсуватимуть Львівщиною:

  • №216/215 Запоріжжя — Чернівці, що курсуватиме щоденно та поєднає Буковину з Івано-Франківськом, Львовом, Дніпром та Запоріжжям.
  • №345/346 Ужгород — Чернівці, що курсуватиме щоденно та дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славську.
  • №28/27 Київ — Мукачево, закладений у розкладі на пікові дати, поєднає столицю зі Славськом і Закарпаттям новим денним сполученням.
  • №365/366 Луцьк — Рахів дозволить мешканцям Луцька та Рівного отримати сполучення з Моршином, Долиною, Калушем, Франківськом, Яремче, Буковелем, Ворохтою. А ще Львів отримає максимально зручне сполучення з гірською місцевістю.
  • №368/367 Луцьк — Ужгород дасть сполучення Луцьку зі Львовом, Мукачевом та Чопом.
  • Інтерсіті №745/746 Київ — Львів, який гарантує довгоочікуване ранкове сполучення Львова та Києва. 
  • №119/120 Дніпро — Хелм зі зручною стиковкою в напрямку Варшави, що на цілих 4 години пришвидшує дорогу для дніпрян до столиці Польщі порівняно зі сполученням через Перемишль;

«Основний акцент було зроблено на покращенні дефіцитних сполучень: міжнародних та гірських. Саме гірський напрямок на піку літнього сезону став найбільш популярним серед організованих груп дітей на оздоровленні з прифронтових регіонів, а також військовослужбовців у заслужених відпустках», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news