logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Стартував «Рамштайн»: керівник Пентагону закликав надати Україні більше засобів ППО

22-11-2023 16:13975

Стартував «Рамштайн»: керівник Пентагону закликав надати Україні більше засобів ППО
Фото: nytimes.com

Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 17 засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Керівник Пентагону згадав про свій нещодавній візит до Києва: «…було зворушливо ще раз на власні очі побачити стійкість українського народу, який твердо стоїть перед обличчям нападів, що тривають. Отже, Рустеме (міністр оборони України – ред.), я з нетерпінням чекаю ще однієї продуктивної контактної групи з вами». 

«Понад 20 місяців народ України демонстрував світові силу вільного народу протистояти агресії Путіна.

І боротьба України за свободу має значення для всіх нас. Як сказав президент Байден, коли тирани не платять ціну за свою агресію, вони продовжують загрожувати світу. 

Ніхто з нас не хоче жити у світі, де такі хулігани, як Путін, можуть безкарно вторгатися у своїх мирних сусідів. І ми відмовляємось від того, щоб форму глобальної безпеки диктували автократи, які покладаються на репресії за допомогою сили вдома та примусу за допомогою сили за кордоном», – зазначив Остін. 

Натомість він закликав учасників засідання надати Україні більше засобів ППО для захисту від атак взимку.  

«Лише за кілька днів до мого візиту до Києва путінські війська завдали нового шквалу ракетних ударів по Києву та іншим частинам України, щоб спробувати завдати шкоди українській енергетичній системі. Російські атаки на інфраструктуру України можуть означати страждання та смерть незліченної кількості невинних громадян України», – зазначив він. 

Як відомо, 16-та зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» відбулася у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 11 жовтня.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news