logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

$3 тис. з «клієнта»: закарпатець переправляв ухильників за кордон річкою

24-11-2023 20:34811

$3 тис. з «клієнта»: закарпатець переправляв ухильників за кордон річкою
Фото: ДПСУ

Закарпатець організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

Як інформує ДПСУ, його затримала міжвідомча група у складі співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України, відділу міграційної поліції ГУНП України в Закарпатській області, СВ УСБУ в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури. 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, організатора схеми разом із його поплічником затримали під час отримання ними від одного із «клієнтів» неправомірної грошової вигоди в сумі 3000 доларів США за незаконне переправлення до Румунії. Нехтуючи здоров’ям та життям своїх «підопічних», зловмисник «спеціалізувався» на організації незаконного перетину кордону через річку Тиса.

Запевняючи чоловіків, охочих у незаконний спосіб покинути територію України, у тому, що перепливання річки є абсолютно безпечним, закарпатець надавав їм гідрокостюми та у темний час доби змушував лізти у глибоку, стрімку та непередбачувану Тису. Чи усі його «клієнти» успішно діставалися протилежного берега, переправник не цікавився.

Правоохоронці задокументували факт отримання організатором протиправної діяльності неправомірної грошової вигоди.

Закарпатця затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Якщо вину закарпатця доведуть у суді, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news