logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львівській філармонії відбудеться концерт памʼяті жертв Голодомору та всіх полеглих за українську Незалежність

25-11-2023 13:10834

У Львівській філармонії відбудеться концерт памʼяті жертв Голодомору та всіх полеглих за українську Незалежність

У рамках щорічного фестивалю «Відкриваємо Падеревського» 25 листопада у Львівській національній філармонії відбудеться концерт памʼяті жертв геноциду українського народу – Голодомору та всіх полеглих за українську Незалежність.

Про це повідомляє Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика.

Міжнародний музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського» щорічно проходить у філармонії в памʼять про одного з ключових польських піаністів, композиторів, політичних та культурних діячів Ігнація Яна Падеревського. Традиційно організаторами фестивалю є Польсько-українська фундація імені Іґнація Яна Падеревського та Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

Цьогорічний концерт є свідченням солідарності з Україною та пройде в памʼять полеглих за українську незалежність захисників, жертв російської агресії та геноциду українського народу – Голодомору.

У концерті візьмуть участь Академічний Камерний Оркестр «Віртуози Львова», Львівський Камерний Хор «Gloria» під орудою Володимира Сивохіпа, а також українські та польські солісти: Клаудіуш Баран, акордеон, Маріанна Гумецька, фортепіано та Золтан Алмаші, віолончель. 

Відкриє концерт Хорал для струнних Ганни Гаврилець, композиторки, що передчасно відійшла у Вічність в перші дні повномасштабного вторгнення. Сам жанр твору – хорал – відсилає до традиції молитовного співу. Цього разу він прозвучить як молитва в памʼять усіх жертв ворожої агресії.

Продовжать програму три твори, звʼязок між якими полягає в композиторській майстерності – звучатиме музика Юрія Ланюка та двох його учнів, також відомих сучасних композиторів: Золтана Алмаші та Любави Сидоренко. Також в програмі прозвучить твір одного з найяскравіших представників польського музичного авангарду – Вітольда Лютославського  «Grave». Завершуватиме ж вечір Диптих для струнних Богдани Фроляк. 

Детальніше про подію 

Leopolis.news