logo
27/04
26/04
2 ...

У ЛОВА презентували нові віртуальні тури областю

26-11-2023 12:591042

У ЛОВА презентували нові віртуальні тури областю
Фото: ЛОВА

Управління туризму та курортів спільно із Virtual Ukraine створили віртуальні екскурсії туристичними магнітами Львівщини. У переліку замки, вежі, музеї, сакральні споруди та природні локації.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Першими побачили розробку представники територіальних громад, керівники адміністрацій національних природних парків, рекреаційних об’єктів, музейних установ, туристичні оператори, гіди та екскурсоводи. 

«Віртуальні тури є додатковим елементом промоції туристичних локацій та допомагають мандрівникам спланувати їхні подорожі. Нещодавно  я мав можливість перебувати на туристичній виставці у США та презентувати Львівщину. 3D-тури дозволили зробити це значно ефектніше. Іноземці були вражені нашою культурною спадщиною та природними локаціями», – поділився керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Також оцифровані туристичні продукти нещодавно представили на туристичній виставці World Travel Market у Лондоні, а цього тижня демонстрували на туристичній виставці TT Warsaw.

У межах Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2023 рік створили 22 віртуальні тури. Зокрема: Підгорецького, Олеського, Свірзького, Добромильського замків, П’ятничанської вежі, скельного монастиря у Розгірче, історико-культурного заповідника «Тустань», водоспадів Гуркало, Кам’янка та Сопіт, «Турківська вісімка», оглядової вежі на горі Цюхів Верх, вежі Пам’яті, церкви Собору Пресвятої Богородиці у Маткові та зіслання Св. Духа у Потеличі, Пресвятої Трійці у Жовкві, які є у переліку спадщини ЮНЕСКО.

Разом з тим в онлайні-форматі з'явився туристичний шлях на Пікуй, Крехівський монастир, туристичні локації у НПП «Північне Поділля», відпочинковий осередок «Верещиця» у НПП Яворівський, музей ткацтва килимарства у Глинянах, музей Євгена Коновальця у Зашкові та ін. Адміністрації історико-культурного заповідника «Стільське городище» у межах проєкту самостійно розробила віртуальний тур для своїх локацій. 

Усі згадані віртуальні екскурсії можна переглянути за посиланням https://virtualukraine.travel/F1gjBr5DMl/41237982p&47.66h&47.01t 

«Інтегрувати віртуальні тури на свої ресурси досить просто: достатньо лише скопіювати посилання об'єкта чи локації. Кожен охочий за допомогою віртуальних турів може також зробити якісні фотографії, а не скріни, а ще створені 3D-тури інтегровані з Google maps», - зазначив під час презентації Дмитро Малишев, представник Virtual Ukraine та розробник професійних віртуальних турів. 

Зазначимо, що торік у межах «Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки» вдалося оцифрувати сім туристичних об’єктів на території Львівщини. Запрошуємо представників громад, туристичних об’єктів задля промоції регіону активніше долучатися до створення віртуальних турів. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news